Vedligeholdelse af pumpesump, sandlås og tagrender i boligforeninger – sådan går du frem

Jul 12, 2021

Rengøring af pumpesumpen, skylning af tagrender og tømning af sandlåsen – hvordan fungerer det, og hvorfor er det så vigtigt for dit boligselskab?

Både sandfælder, pumpekummer, tagrender og tagudløb skal vedligeholdes regelmæssigt, men hvor ofte og hvem der er ansvarlig kan variere. Som regel er det bestyrelsen for boligforeningen eller ejerlejligheden, der har vedligeholdelsesansvar, og det omfatter blandt andet at sikre, at sandlåsen på ejendommen tømmes, pumpesumpen rengøres, og tagrender og tagudløb skylles fri for snavs og vragrester.

Følgeskader ved eksempelvis en oversvømmelse kan hurtigt blive både omfattende og dyre, og det er derfor smart at sikre regelmæssig og god vedligeholdelse. Og ikke mindst – hvis du ønsker at få noget tilbage på forsikringen i tilfælde af en skade, bør et sådant ansvar tages alvorligt.